Uvjeti poslovanja definiraju kupnju putem Internet trgovine beba.hr. Uvjetima poslovanja olakšat ćemo vam kupnju i povećati zadovoljstvo prilikom upotrebe proizvoda. Omogućujemo vam isto tako, da proizvode vratite u roku od 14 dana, ako s njima niste zadovoljni.

Vlasnik Internet trgovine www.beba.hr (u daljnjem tekstu webshop beba.hr) je VOLIM KUHATI j.d.o.o., Marije Sniježne 83, 10000 Zagreb.

Adresa elektroničke pošte: webshop@beba.hr

Info telefon: + 385 1 8008 089

Poduzeće je upisano u Sudski registar Republike Hrvatske, MBS: 081120472

Iznos temeljnoga kapitala društva: 100,00 kn / u cijelosti uplaćen u novcu

Odgovorna osoba: Dijana Špoljar

MBS: 081120472

OIB: 36651192483

Transakcijski račun: RBA HR6524840081135047589

Poduzeće je u sustavu PDV-a, pod brojem PDV ID: HR36651192483

OPĆE ODREDBE

Tvrtka VOLIM KUHATI j.d.o.o., omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svoje internetske stranice beba.hr

Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice gore navedenih domena. Korištenjem Internetske stranice Krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.beba.hr u skladu s njima. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke je VOLIM KUHATI j.d.o.o. te prihvaća da tvrtka VOLIM KUHATI j.d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Tvrtka VOLIM KUHATI j.d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, tvrtka VOLIM KUHATI j.d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Ulažemo razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Zbog dinamičnosti tržišta moguće su manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na internet stranicama. Web stranica beba.hr se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja.

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i isporučeni krajnjem kupcu.

Ako trebate detaljnije informacije kontaktirajte nas na email: webshop@beba.hr. U slučaju da naručenog artikla, u trenutku narudžbe nema kao raspoloživog, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem roku, te Vam ponuditi opciju čekanja dolaska artikla, zamjenu za drugi odgovarajući artikl, ili povrat novca u punom iznosu. Zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

Pravo izbora

Pravo je svakog korisnika web stranice da izabere način na koji će koristiti ovu web stranicu.
Korisnik može posjetiti web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka uz pomoć kojih se može odrediti njezin / njegov identitet, tako da ne ispunjava nikakve obrasce ili polja sa osobnim podacima i da ne koristi dostupne individualizirane uslužne servise.
Ako korisnik web stranice odluči dati svoje osobne podatke, ima pravo uvida i ispravljanja tih podataka u svako doba prilikom pristupa web stranici. Određeni dijelovi web stranice mogu tražiti suglasnost korisnika za određeni način korištenja osobnih podataka i korisnik ima pravo dati ili uskratiti suglasnost za obradu podataka u odnosnu svrhu. Ukoliko je korisnik dao suglasnost za korištenje posebnih usluga ili načina komuniciranja, kao što je dostava NEWSLETTER-a, moći će se u svako doba suglasnost opozvati i odjaviti sa liste primatelja slijedeći upute sadržane u svakoj komunikaciji. Ako korisnik želi opozvati suglasnost i odjaviti se s liste korisnika /primatelja određene usluge / informacije to može učiniti u svakom trenutku slanjem maila s odjavom na webshop@beba.hr

Web stranica beba.hr će odmah postupiti u skladu s takvim zahtjevom korisnika, time da od korisnika može zatražiti i dodatne informacije prije obrade odnosnog zahtjeva radi poboljšanja usluga.

Više detalja o tome pročitajte na linku politika privatnosti.

Korištenje kolačića (eng. cookies)

Korištenje kolačića je jedan od načina na koji prikupljamo Vaše osobne podatke automatski, uvijek kada posjećujete ovu web stranicu prilikom razmjena e-mail poruka. Kolačić je mala tekstualna datoteka koju generira poslužitelj (eng. server) web stranice i koju preglednik (engl. browser) automatski sprema na disk korisnikovog računala uvijek kada korisnik pristupa određenoj web stranici. Kolačići na jedinstven način prepoznaju posjetitelja na web stranici.
Kolačići nam omogućuju da na poslužitelju pohranjujemo podatke u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, u svrhu analize korištenja web stranice i praćenja njezine funkcionalnosti. Većina Internet preglednika je podešena za primanje kolačića, time da možete i samostalno regulirati primanje kolačića i to na način da Vaš preglednik postavite tako da odbije sve kolačiće ili da Vas obavijesti kada je kolačić poslan. Ipak, skrećemo Vašu pozornost na činjenicu da određeni dijelovi web stranice neće moći pravilno funkcionirati ako se blokira primitak kolačića, VOLIM KUHATI j.d.o.o. isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranice zbog Vašeg odabira regulacije primanja kolačića.
Pristupanjem ili korištenjem ove web stranice potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da ste suglasni s obradom osobnih podataka i mogućnostima u vezi korištenja kolačića obuhvaćenih ovom Izjavom o načinu prikupljanja, zaštiti i korištenju osobnih podataka.

Više o tome kako web stranica koristi kolačiće, odakle kolačići dolaze i zašto se koriste. pročitajte na linku podaci i kolačići.

Maloljetnici
Prema zakonu o zaštiti potrošača, ugovor (narudžbu) u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno upozorenje da djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

UVJETI KUPNJE/PRODAJE

Ovi uvjeti kupnje/prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim stranicama.
Isporučitelj / Prodavatelj je VOLIM KUHATI j.d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Marije Sniježne 83.
Kupac / Potrošač robe je posjetitelj Web stranice beba.hr koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati kreditnom karticom, virmanom (uplatnicom) u banci (pošti ili FINI) ili prilikom pouzeća i pošalje narudžbu Prodavatelju.
Izražene cijene su maloprodajne s PDV-om.
Valuta je euro.
Cijene na internet trgovini beba.hr mogu se razlikovati od cijena u maloprodajnim trgovinama.

1. Usluga

Na web stranici beba.hr navedene su karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave koje vrijede u trenutku zaključene narudžbe. U sve cijene je uključen PDV.
Ako dođe do promjena rokova dostave ili bilo koje druge važne okolnosti potrebne za izvršenje narudžbe, obavijestiti ćemo vas u najkraćem mogućem roku.
Proizvodi će Vam biti dostavljeni u roku od 2-6 dana od potvrđene narudžbe, a o roku dostave za proizvode koje je potrebno dodatno naručiti obavijestit ćemo Vas na vrijeme. Zadržavamo pravo produljenja roka isporuke u slučaju izvanrednih situacije, glede proizvodnje ili transporta robe. 
Cijena proizvoda u koju je uključen iznos PDV-a vidljiva je u košarici za kupnju i prije nego zaključite narudžbu. Nakon završetka narudžbe pojavit će Vam se obavijest koja će potvrditi točnost i uspješnost narudžbe ili će upozoriti na nepravilnosti tijekom narudžbe.

Ukoliko se pojave nepravilnosti kod narudžbe molimo da nas kontaktirate na: webshop@beba.hr ili na broj Info telefon: + 385 1 8008 089, te ćete na taj način provjeriti je li narudžba sigurno zaprimljena.

Ako niste sigurni kako izvršiti kupovinu, slobodno nas kontaktirajte na gore navedene podatke, rado ćemo Vam pomoći.
Ako želite vratiti proizvod, to možete učiniti u roku 14 dana od dana primitka proizvoda.

Više informacije o povratu ili zamjeni više informacija možete pročitati u točki 4. pod nazivom „Povrat proizvoda“. Uvjeti pod kojima možete vratiti proizvode su navedeni pod točkom 4., ali Vas molimo da nas prije povrata kontaktirate na broj telefona + 385 1 8008 089, kako bismo Vam objasnili postupak vraćanja proizvoda.

2. Dostava proizvoda

Dostava na području Republike Hrvatske

Dostava proizvoda se ne naplaćuje za sve artikle vrijednosti od 300,00 kn na gore, nema troškova pakiranja i sličnih troškova. Bez obzira koji ste način plaćanja odabrali, Vi niste dužni platiti poštarinu za definirani iznos, znači plaćate smo cijenu koja je navedena kao cijena proizvoda. Za sve proizvode vrijednosti ispod 50,00 eur plaćaju se troškovi dostave 5,00 eur.


Prilikom narudžbe upisujete adresu na koju želite da odabrani proizvod bude dostavljen. Kako bi dostava bili što brža molimo Vas da obratite pažnju na točnost kod upisivanja podataka.
Ukoliko ste paket naručili preko web stranice beba.hr, naručeni proizvod plaćate prilikom dostave, preuzimanjem ili kreditnom karticom u trenutku zaključenja narudžbe, ovisno o Vašem izboru prilikom narudžbe.

Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, isporučit će raspoložive te o tome obavijestiti Kupca e-mailom odnosno telefonom zajedno sa informacijom o dostupnosti i predviđenom roku za isporuku preostalih proizvoda. Ukoliko proizvode nije moguće naknadno isporučiti, za neisporučene proizvode kupoprodajni ugovor se automatski raskida.
Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

3. Uvjeti plaćanja

Proizvode možete platiti pouzećem, općom uplatnicom, kreditnom ili debitnom karticom.
Cijena proizvoda u koju je uključen iznos PDV-a vidljiva je u košarici za kupnju i prije nego zaključite narudžbu.

Načini plaćanja:

3.1. Plaćanje karticama (na rate i jednokratno)

Proizvode je moguće kupiti uz plaćanje karticama

Erste Card Club

  • Jednokratno plaćanje putem: Diners, Discover, DinaCard, Mastercard i Visa kartica
  • Plaćanje na 12 rata putem Diners kartica Erste Card Club-a
  • Plaćanje na 12 rata putem Maestro i Visa ( MB+) kartica Erste banke

Minimalni iznos za obročno plaćanje Diners i Mastercard je 66,360 eur

Maestro i Visa karticama je 26,54 eur

PBZ Card

  • Jednokratno plaćanje putem: Maestro, Mastercard i Visa kartica
  • Plaćanje na 2 – 12 rata putem Visa Premium
  • Plaćanje na 2 – 12 rata putem Visa Inspire i Maestro kartica PBZ-a
  • Minimalni iznos za obročno plaćanje je 66,360 eur

Zagrebačka banka

  • Jednokratno plaćanje putem: Maestro, Mastercard i Visa kartica
  • Mogućnost obročnog plaćanja na 2 – 24 rata putem Mastercard standard, Mastercard gold, Mastercard go!, Mastercard platinum, Visa Business i Visa Avenue Mall karticama Zagrebačke banke

Minimalni iznos za obročno plaćanje je 26,54 eur

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Beba.hr. web shop koristi WSPay sustav naplate kreditnih kartica. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja.

Ovim sustavom unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kartice je zaštićen SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSPay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se putem WSPay sustava za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 – Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka.

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštiti upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora ( autorizacije i naplate ) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

– Ime i prezime

– E-mail

– Telefon

– Adresa

– Mjesto

– Poštanski broj

– Država

– Vrsta kartice

– Broj kartice

– Vrijeme trajanja kartice

– CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito preuzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

3.2. Plaćanje pouzećem (plaćanje po primitku pošiljke)

Plaćanje (pouzećem) omogućuje Vam da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini i to dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.


3.3. Općom uplatnicom ili Internet bankarstvom
Ako ste odabrali ovaj način plaćanja, na svoju e-mail adresu dobiti ćete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu tada možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl.
Po zaprimljenoj uplati (nakon što uplata bude nama vidljiva), poslat ćemo vam naručene proizvode.

3.4 Izjava o konverziji

Prilikom naplate kreditnom karticom Korisnika isti se iznos pretvara u lokalnu valutu Korisnika prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na istaknutu cijenu na našoj Internetskoj stranici.

4. Povrat proizvoda – reklamacije i odgovornost za materijalne nedostatke

Potrošači mogu reklamirati kupljene proizvode trgovcu na adresu sjedišta trgovačkog društva. U slučaju skrivenih nedostataka, koji nisu bili vidljivi prilikom preuzimanja, primjenjuje se odredba Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11,0 78/15). Postojanje skrivenih nedostataka na proizvodu se može utvrđivati putem sudskog vještaka. Sukladno zakonu o obveznim odnosima potrošači mogu reklamirati proizvod 2 godine od kupnje.

Na zaprimljene pisane reklamacije odgovaramo u zakonom propisanom vremenskom roku od 15 dana. Reklamacije je potrebno slati e-mailom na adresu: webshop@beba.hr ili poštom poslati na adresu: VOLIM KUHATI j.d.o.o., Marije Sniježne 83.

NAPOMENA: Usluge beba.hr web stranice možete koristiti samo ako ste stariji od 18 godina.


Ako niste zadovoljni naručenim proizvodom, imate ga pravo vratiti uz predočenje računa i jamstvenog lista. Povrat novca u visini vrijednosti proizvoda izvršit ćemo Vam u roku 30 dana od dana primitka proizvoda.
Rokove unutar kojih kupac može vratiti proizvod i dobiti povrat novca možete vidjeti pod točkama 9.,10. i 11.

4.1 Postupak vraćanja proizvoda:
Proizvodi koje vraćate jer ste pri preuzimanju zaključili da ne zadovoljavaju Vaša očekivanja moraju, pri povratu, biti potpuno neoštećeni, bez prljavštine, u nepromijenjenoj količini, te u originalnoj ambalaži.
U slučaju povrata proizvoda ili slanja na servis zbog nekog nedostatka, proizvod mora biti čist i uz njega priložen opisan nedostatak, odnosno razlog vraćanja ili reklamiranja. Kupac je dužan obratiti nam se pismenim putem na email webshop@beba.hr

Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje originalne ambalaže/dodataka* uz proizvod vraćenog proizvoda:
* dodatcima uz proizvod smatraju se: upute za korištenje (pisana ili na mediju), razni dodaci, vijci i sav ostali pribor koji dolazi uz proizvod
NAPOMENA: postotci umanjenja, ovisno o situaciji mogu biti kumulativni (npr. u slučaju da nedostaje ambalaža i nedostaje bundle/oprema – ukupan postotak umanjenja iznosi 20% za dječja kolica a za ostalu opremu 30%)

ProizvodNeoštećena i kompletna ambalažaOštećena ambalažaNedostaje ambalažaNedostaje bundle/oprema
Dječja kolica0%5%10%10%
Ostala dječja oprema0%10%20%10%

5. Jamstvo
Proizvodi za koje dajemo jamstvo je u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača. Proizvod ima jamstveni list na kojem je označena dužina jamstvenog roka i uvjeti pod kojima se jamstvo priznaje. Jamstveni list se dostavlja s računom i uputama za uporabu.

Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun.
Jamstveni rokovi počinju teći od dana izvršavanja plaćanja narudžbe.
Datum preuzimanja pošiljke je datum otpreme naveden na računu.
Oštećenja i promjene na proizvodima koje su posljedica nepravilnog korištenja i ne postupanja u skladu s uputama za uporabu i uvjetima iz jamstvenog lista nisu pokrivena jamstvom.

Na zaprimljene pisane reklamacije odgovaramo u zakonom propisanom vremenskom roku od 15 dana. Reklamacije je potrebno slati e-mailom na adresu: webshop@beba.hr ili poštom poslati na adresu: VOLIM KUHATI j.d.o.o., Marije Sniježne 83

6. Servis ili zamjena proizvoda

Ako ste kupili proizvod preko naše web trgovine i dođe do kvara proizvoda i želite ga zamijeniti za drugi ili želite znati:

– koliko dugo se čeka servis na proizvod
– gdje se nalazi najbliži ovlašteni servis
– ili bilo što drugo vezano uz popravak, održavanje i garanciju vašeg proizvoda

Kontaktirajte nas na: webshop@beba.hr

Reklamaciju pošiljke oštećene pri transportu do navedene adrese, obavezno je prijaviti prodavatelju VOLIM KUHATI j.d.o.o., roku od 5 dana od preuzimanja pošiljke na mail: webshop@beba.hr te kratki opis oštećenja i broj narudžbe.

Važna napomena: Ako želite reklamirati, zamijeniti ili vratiti proizvod, uz njega obavezno morate imati račun.

7 . Način podnošenja prigovora potrošača
Sukladno čl. 10 st. 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. Nov., br. 79/07., 125/07. – isp., 79/09 i 89/09. isp.) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku osobno u poslovnom prostoru na adresu: VOLIM KUHATI j.d.o.o., Marije Sniježne 83 ili na e-mail webshop@beba.hr (te ćemo Vam bez odgađanja pisanim putem potvrditi primitak prigovora)
Odgovor na prigovor dat ćemo Vam u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, te adresu ili email za dostavu odgovora.

8. Sklapanje ugovora o kupoprodaji

8.1. VOLIM KUHATI j.d.o.o., putem www.beba.hr internet stranice, kao prodavatelj i korisnik kao kupac sklapaju ugovor o kupoprodaji sredstvima daljinske komunikacije (putem emaila, putem obrasca za narudžbu).
8.2. Predmet i komercijalna svrha ugovora o kupoprodaji je narudžba tj. kupnja odabranog proizvoda putem www.beba.hr internet prodaje uz plaćanje cijene toga proizvoda (dalje: Ugovor).
8.3. Ponudu tvrtke VOLIM KUHATI j.d.o.o., za sklapanje Ugovora predstavljaju ovi Uvjeti i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz podatke o određenom proizvodu, koju ponudu korisnik kao kupac, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen Uvjetima prihvaća, a kojim prihvatom korisnika je sklopljen Ugovor između tvrtke VOLIM KUHATI j.d.o.o., i korisnika.
8.4. Ugovor stupa na snagu i obvezuje ugovorne strane od trenutka prihvata ponude tvrtke VOLIM KUHATI j.d.o.o., od strane korisnika na jedan od sljedećih načina:
– odabirom plaćanja i zaključenjem narudžbe korisnika
8.5. U razumnom roku nakon sklapanja Ugovora, a najkasnije u trenutku isporuke proizvoda korisniku će biti dostavljena potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. stavka 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 41/14.), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem o jednostranom raskidu Ugovora.

9. Pravo na jednostrani raskid ugovora

Korisnik ima pravo, ne navodeći razloge, jednostrano raskinuti Ugovor (narudžbu) u roku od 14 dana, a koji teče od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, proizvod koji je predmet Ugovora predan u posjed, odnosno u slučaju sklapanja Ugovora o usluzi, od dana sklapanja Ugovora.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji možete preuzeti ovdje u DOC obliku:

Obrazac za jednostrani raskid ugovora – DOC

10. Način korištenja prava na jednostrani raskid ugovora

Prikaži stranicu

10.1. Za ostvarenje prava na jednostrani raskid Ugovora, korisnik mora obavijestiti tvrtku VOLIM KUHATI j.d.o.o., o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na VOLIM KUHATI j.d.o.o., Marije Sniježne 83 ili elektroničkom poštom na webshop@beba.hr, a u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, ili se može koristiti i priloženim pisanim obrascem za jednostrani raskid Ugovora.


10.2. Obrazac za jednostrani raskid Ugovora korisnik može preuzeti OBRAZAC, elektronički ispuniti i poslati elektroničkom poštom na webshop@beba.hr, a u kojem će mu slučaju tvrtka VOLIM KUHATI j.d.o.o., bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

11. Učinci jednostranog raskida ugovora

11.1. Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat zaprimljenog novca uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je tvrtka VOLIM KUHATI j.d.o.o., zaprimila korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ako je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena.
11.2. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu, a u slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca tvrtka VOLIM KUHATI j.d.o.o., može izvršiti tek nakon što joj proizvod bude vraćen ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je proizvod poslan nazad.
11.3. Korisnik je dužan proizvod predati ili ga poslati na adresu VOLIM KUHATI j.d.o.o., Marije Sniježne 83, 10000 Zagreb bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14  dana od dana kada je tvrtki VOLIM KUHATI j.d.o.o., svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora, te sve izravne troškove povrata proizvoda korisnik mora snositi sam.
11.4. Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

12. Jamstvo privatnosti

Web stranica beba.hr obavezuje se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca, skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka.
Svi djelatnici  VOLIM KUHATI j.d.o.o., i poslovni partneri obvezni su poštivati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima, te informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li i li ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje (npr. newslettera…).

Osobni podaci kupaca pohranjeni u informacijskom sustavu  VOLIM KUHATI j.d.o.o., čuvaju se na sigurnom poslužitelju i dostupni su samo djelatnicima  VOLIM KUHATI j.d.o.o., kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Uporaba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, te obavješćivanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem Internet trgovine.

VOLIM KUHATI j.d.o.o., jamči da osobni podaci korisnika Web stranice beba.hr neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Registracijom korisnik potvrđuje točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka te dajete izričitu suglasnost da VOLIM KUHATI j.d.o.o., može u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe vlastitih evidencija i pružanja usluga obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.

13. Zaštita podataka

Svi podaci koji se odnose na Vaš identitet tretirat će se u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, uvijek uz maksimalnu zaštitu Vaše privatnosti i anonimnosti.

Više o zaštiti podataka pročitajte u Pravilniku o zaštiti osobnih podataka

Web stranica beba.hr će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.
Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana posebnim zakonom.

Ako imate bilo kakvo pitanje u vezi naše politike zaštite osobnih podataka ili obradi podataka, slobodno kontaktirajte putem e-maila na: webshop@beba.hr

14. Odustajanje od narudžbe

U slučaju odustajanja od narudžbe napravljene na internetskim stranicama beba.hr kontaktirajte nas na broj telefona + 385 1 8008 089, ili na e-mail adresu: webshop@beba.hr15. Obavijest o promjenama

Ako dođe do bilo kakve promjene u vezi OPĆIH UVJETA te svih drugih dokumenata koji su povezani s Općim uvjetima ili nekih drugih informacija na našim Internet stranicama i/ili na drugim mjestima na kojima smatramo da je to potrebno, kao takve, od datuma objavljivanja one će odmah biti pravovaljane, stoga Vas molimo da prije upotrebe ove internet stranice  sve prethodno navedene linkove na povezane dokumente.

16. Izvan sudsko rješavanje sporova

U slučaju spora između Kupca i Prodavatelja, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.
Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača.
Mirenje pred centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje
Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora će uz suglasnost ministra nadležnog za zaštitu potrošača donijeti odluke o troškovima u postupcima pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore i Sudom časti Hrvatske obrtničke komore.

17. Rješavanje sporova

Online rješavanje sporova:

Rješavanje sporova nastalih kupnjom putem interneta moguće je i preko ovlaštenog tijela Europske komisije za rješavanje sporova (ODR – online dispute resolution) i to putem slijedeće poveznice ec.europa.eu/consumers/odr.

To znači da problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

18. Završne odredbe

Ovi Opći uvjeti i pravila podložni su promjenama, izmjenama i dopunama u bilo kojem trenutku. Bilo kakva izmjena ili ukidanje Općih uvjeta stupit će na snagu trenutkom objave na internetskim stranicama Prodavatelja.

Kupac/Posjetitelj se obvezuje povremeno iznova pročitati Opće uvjete kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Ako Kupac/Posjetitelj koristi stranice Webshopa beba.hr nakon izmjene Općih uvjeta, smatra se da je upoznat s izmjenama, da ih razumije i u cijelosti prihvaća. Prodavatelj isključuje svoju odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu Kupcu/Posjetitelju ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

U slučaju ništetnosti pojedinih odredbi Općih uvjeta, takva ništavost neće utjecati na valjanost bilo koje druge odredbe ovih Općih uvjeta, i preostali dijelovi ovih Općih uvjeta će ostati na snazi.

Ako bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz Općih uvjeta, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom istih prava u budućnosti, kao ni bilo kojih drugih prava iz ovih Općih uvjeta.

Ovi Opći uvjeti primjenjuju se od 28.5.2021.