Željela sam mir i tišinu, bliskost s bebom i oporavak. Uglavnom sam to i dobila a pored toga došla je i prekovrijedna pomoć moje Sveki koja je stanovala stan ispod nas. Svaki dan, punih 40 dana, Sveki je donijela ručak, ostavila ga samo na stolu u kuhinji i otišla dalje svojim poslom. To je bila najveća pomoć koju sam mogla i zamisliti.

Gripa, rodila sam oba puta u njeno vrijeme, mi je omogućila da ljudi ipak tri puta razmisle o dolasku i ne vrijeđaju se beskompromisno kada sam im rekla da obilaske odlažemo za neka druga vremena. Ipak u svemu nedostajao mi je kontakt s ljudima. Uvijek sam voljela ljude i nije mi bilo važno koja je tema na tapeti, bilo mi je važno da smo tu jedni za druge na način koji najbolje znamo.

6 tjedana, 42 dana potrebnih za oporavak majke i uspostavljanje i razumijevanje novih veza između dva bića. 6 tjedana, 42 dana Za usvajanje novih navika, dokazano je, treba nam 21 dan. 21 dan za spoznaju da smo sada drugačije, da je nova svrha došla na red za implementaciju,da je novi život počeo, da smijemo tražiti pomoć, za povezivanje s novom Ja…. 21 dan za spoznaju da smo od sada uvijek nekome na raspolaganju, da je davanje od sada prvo i jedino, da postoji više biće, da se novo Ja klanja višem biću.

20.03.2020 Vlada je objavila izolaciju. Skoro će biti 42 dana kako smo svi, muškarci i žene, stari i mladi, voljni i nevoljni, u izolaciji. Nije li to jedinstvena prilika da svi prođemo babinje? Promotrimo sebe, svoje želje i potrebe osjećajući se u trenutku bespomoćno a u drugom sretno jer smo napravili neko malo ljudsko čudo i nekome olakšali trenutak. Nekima je to jedina prilika pristupiti svim osjećajima poznatim samo novoj majci i bebi u čudnom miksu, u tako kratkom životnom trenutku.

Sada je jako malo osoba koje ne doživljavaju bol, sreću, tugu, ganuće, zahvalnost, bespomoćnost…sve to izmiješano istovremeno iscrpljujuće ali i osnažujuće. Sada je lako ući u cipele babinjače i pokloniti joj se. Svaka žena koja rađa u ovom trenutku, rađa čovjeka budućnosti. Ona je ta koja će ga pratiti na putu i koja će s njim i od njega učiti i oboje će stasati u ono najvažnije što treba novoj Zemlji i novom Vremenu.

Dobrog i još boljeg čovjeka!

Izolacija nam svima daje mogućnost prisjetiti se i prihvatiti ulogu Majke Roditeljice. One koja se u babinju prisjeća dijeliti bezuvjetnu ljubav <3

Podijeli

Možda će Vam se svidjeti.

Odgovori