34 tjedna do kraja!

Vaša beba je sada veličine graška

Što se događa s bebom?

U ovom i idućem tjednu može se već razaznati gdje će biti srce, te gdje će biti glava. Srce se ponekad u ovom tjednu već može vidjeti kako pulsira na ultrazvuku.

Embrij je sada vrlo nalik punoglavcu – zakrivljenog tijela i s repom. Naziru se i maleni začetci nogu i ruku. Embrij je prekriven tankom, prozirnom kožom.

Što se događa s mojim tijelom?

Mogli biste doživljavati poprilično burne promjene raspoloženja, kao i izrazito snažne osjećaje. Za to možete okriviti trudničke hormone koji sad već „divljaju“.

Mogli biste isto tako osjetiti žgaravicu, mučninu, a mogli biste i učestalo mokriti. Mogućnost da kroz trudnoću prođete bez žgaravice ravna je nuli. Možda ćete osjetiti i snažnu želju za hranom koju dosad niste konzumirali ili pak nećete moći pomisliti pojest nešto što ste najnormalnije jeli.

Što bih trebala napraviti?

Nakon ovog tjedna izloženi ste većem riziku od urinarne infekcije. Ako osjećate bol dok mokrite, a imate osjećaj da morate mokriti čak i ako ništa ne izlazi, možda imate infekciju. Javite se liječniku koji će vam, ako se infekcija potvrdi, prepisati antibiotik koji možete uzimati u trudnoći.

Ako patite od mučnina, konzumirajte više suhe hrane, te hrane koja nema prejak okus. Osim krekera, to mogu biti suhe pahuljice, rižini krekeri, prepečenac…

Zanimljivost:

U ovom tjednu se polako počinje oblikovati glava vaše bebe, pa se tako naziru obrazi, brada i čeljust.

PROČITAJTE JOŠ I: 

⇐Tjedan 5.

⇒Tjedan 7.

Možda će Vam se svidjeti.

Odgovori